'Veertig vragen voor verrijking PO' biedt uitdagende vragen vanuit allerlei verschillende vakgebieden en prikkelen de interesse van kinderen van groep 4 t/m 8. Zowel de taxonomie van Bloom als DenkBeelden zijn als bron gebruikt in de ontwikkeling van dit product om effectieve denkprocessen bij leerlingen te kunnen versterken en structuur te geven in de informatie die leerlingen moeten onthouden.

Kaarten

De voorkant is voor de leerling. Hierop staat de vraag met daarbij een uitdagende introductie. De leerling gaat op onderzoek uit en verwerkt de antwoorden in een presentatie of product.

De achterkant is voor de leraar. Hierop staan suggesties om het leerproces van een leerling verder te ontwikkelen.

Doelgroep

'Veertig vragen voor verrijking PO' is bedoeld voor leerlingen die meer verdieping en verrijking nodig hebben. Deze leerlingen kunnen zich namelijk vaak nog verder ontwikkelen op het gebied van het proces van leren. Succesvol zijn zonder inspanning draagt niet bij aan het gevoel competent te zijn – het gaat tenslotte vanzelf – en aan de motivatie om te leren (Van Gerven, 2016).

Ontwikkeld in samenwerking met Fannie van Schaik en Suzan Valkenburg van Sociaal Flexibel.

Oeps! De achterzijde van kaart 16 bevat de Checkvragen, Proces- en Productsuggesties van kaart 18. Onder 'downloads' vind je de juiste kaart.

 

Ook interessant: Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind

'Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind' biedt uitdagende vragen die je kunt inzetten in de kleine of grote kring, in de hoeken, tijdens het speelwerken en buitenspelen. De kaarten zijn te koppelen aan thema’s en sluiten nauw aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.

 

Ook interessant: Veertig vragen voor verrijking VO

Veertig vragen voor verrijking VO biedt je veertig voorbeelden van leervragen die de leerlingen in het VO uitdaging bieden, gebaseerd op het hogere-orde-denken volgens de taxonomie van Bloom.

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Auteurs: Fannie van Schaik & Suzan Valkenburg
Taal: Nederlands
EAN: 6090938932911
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 40 A5-kaarten + handleiding

Download drie voorbeeldkaarten van Veertig vragen voor verrijking PO.

 

Oeps! De achterzijde van kaart 16 bevat de Checkvragen, Proces- en Productsuggesties van kaart 18. Download hier de juiste kaart 16. Tip: print uit en lamineer de kaart!

Tijdschrift Intern Begeleiden (TIB)
Recensie 'Veertig vragen voor verrijking PO' (Jaargang 13, Nr 2, 03/2023)

To Top