Leerlingen van nu groeien op in een kennissamenleving, die razendsnel verandert onder invloed van technologie en de toename van visuele en online informatie. Deze toekomst vraagt van leerlingen een stevige kennisbasis, bijvoorbeeld op het gebied van taal en rekenen. Maar ze vraagt ook andere, meer generieke vaardigheden, de ‘21e eeuwse vaardigheden’. Denk daarbij aan samenwerken, sociale vaardigheden, hogere-orde-denkvaardigheden, visueel interpretatievermogen en probleemoplossend vermogen.

DenkBeelden is een zeer praktijkgerichte aanpak die jou -als leraar- uitstekend toerust om leerlingen voor te bereiden op de samenleving van de toekomst. De basis van DenkBeelden bestaat uit de tien visuele leermodellen. Deze modellen ontwikkelen bij leerlingen een achttal effectieve denkstrategieën. Het werken met DenkBeelden helpt jou als leraar om bij de leerlingen hun denkproces op gang te brengen, de denkstappen worden letterlijk zichtbaar. 

DenkBeelden is cross-curriculair, sluit aan bij elke methode en elk onderwijsconcept.

Het praktijkboek DenkBeelden biedt je de mogelijkheid om zelf aan de slag te kunnen met DenkBeelden. Het boek is, met name door de vele praktijkvoorbeelden en lesideeën, vooral gericht op het primair onderwijs. Aan de hand van vele implementatieschema's en tips kun je stap voor stap visuele leerstrategieën inzetten in je eigen onderwijspraktijk.

 

Posters

DenkBeelden kan worden ondersteund door kleurenposters voor in de klas. Door deze posters blijven de tien visuele modellen en denkprocessen continu in beeld in het onderwijsleerproces.

Auteur(s): Michel van de Ven
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-16-6
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2015
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 140

Brochure DenkBeelden (2015).

Blijven Leren
Recensie 'DenkBeelden: een praktijkboek voor visuele leerstrategieën' (07/06/2017)

Dagblad Trouw
'Vrij denken zonder stress' (september 2015)

COS
Adviseur Michel van de Ven wordt geïnterviewd over DenkBeelden (Jaargang 32, nummer 10, juni 2015)

Volgens Bartjens
'Het denkproces in beeld' (2014)

To Top