BEELD&BOX brengt in elke situatie ruimte voor gesprek. Deze tool bevat honderd beeldkaarten die tijdens elk proces ingezet kunnen worden als metafoor voor een situatie, gevoel, behoefte of voorstel.

Metaforen kunnen immers helpen, omdat ze een verbinding maken tussen wat mensen al door ervaring begrijpen en het specifieke wat de ander bedoelt. Dit gebeurt meestal in een gesprek, bijvoorbeeld: ‘Ik voel me alsof ik in het midden van een doolhof sta.’ Door de situatie te vergelijken met iets wat mensen herkennen of zich kunnen voorstellen, breng je de intensiteit en de betekenis van de boodschap over. Metaforen bieden een kortere weg naar begrip en kunnen daarom ingezet worden om complexe processen of problemen te doorzien.

Op elke beeldkaart staat een foto die associaties en gedachten oproept. De kracht van deze tool ligt in de vele toepassingsmogelijkheden. Werken met de beeldkaarten is aan te bevelen voor iedereen die op zoek is naar een middel om gedachten en processen in beeld te brengen en te delen met anderen.

De kaarten zijn vrij te gebruiken en in te zetten in tal van situaties. Daarnaast geven we in deze handleiding enkele spelsuggesties die je op weg kunnen helpen met het gebruik van de kaarten.

 

Ook interessant: BEELD&BOX Gecijferdheid

De BEELD&BOX Gecijferdheid bevat honderd beeldkaarten, die ingezet kunnen worden om rekenen zichtbaar en betekenisvol te maken en zo te werken aan het stimuleren van gecijferdheid. Je kunt de kaarten vrij gebruiken en inzetten in tal van rekenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan rekengesprekken voeren, associëren rondom rekensituaties en doelen en vanuit doelen op zoek gaan naar beelden. De BEELD&BOX Gecijferdheid is ook te gebruiken als uitbreiding op de BEELD&BOX.

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 7442944288206
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2018 (tweede editie: 2019)
Druk: 3e druk (2023)
Aantal pagina's: 100 beeldkaarten + handleiding

Download spelsuggesties over hoe je BEELD&BOX kunt inzetten.

Download twee spelsuggesties uit BEELD&BOX.

Tijdschrift Intern Begeleider (TIB)
Nieuwe materialen: BEELD&BOX (2018)

Blijven Leren
'Aan de slag met beeldkaarten in de les' (05/09/2018)

Fabien van der Ham lesideeën
'Met een stapel foto’s heb je veel creatieve opdrachten in de hand!' (april, 2018)

Onderwijs Maak Je Samen
Persbericht (06/03/2018)

To Top