'Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind' biedt uitdagende vragen die je kunt inzetten in de kleine of grote kring, in de hoeken, tijdens het speelwerken en buitenspelen. De kaarten zijn te koppelen aan thema’s en sluiten nauw aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Ze dagen niet alleen uit, ze prikkelen ook en maken nieuwsgierig. Daarnaast ontwikkelen jonge kinderen vaardigheden als reflecteren, doorzetten en taakaanpak.

Kaarten

De kaarten zijn gericht op de leraar. Op de voorkant staan de vraag en de opdracht. Ook staan hier de koppeling aan het thema en suggesties voor het proces en product. Op de achterkant staan een uitnodigende opening, een omschrijving van de activiteit, de benodigdheden, uitdagende vragen en extra werkvormen en vragen. De handleiding biedt theoretische achtergronden en handvatten voor de leraar. 

Doelgroep

'Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind' is bedoeld voor het jonge kind (leerlingen uit groep 1, 2 en 3). Door met deze tool te werken activeer je het hogere-orde-denken van leerlingen. Deze tool is een aanvulling op de reeks 40 vragen voor verrijking PO en 40 vragen voor verrijking VO.

 

Ook interessant: Veertig vragen voor verrijking PO

Veertig vragen voor verrijking PO biedt je veertig voorbeelden van leervragen die de leerlingen in het basisonderwijs uitdaging bieden, gebaseerd op het hogere-orde-denken volgens de taxonomie van Bloom.

Ook interessant: Veertig vragen voor verrijking VO

Veertig vragen voor verrijking VO biedt je veertig voorbeelden van leervragen die de leerlingen in het VO uitdaging bieden, gebaseerd op het hogere-orde-denken volgens de taxonomie van Bloom.

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Auteurs: Annet Jongen, Janneke de Wolf en Lucille Keursten
Taal: Nederlands
EAN: 6090927350344 
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2024
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 40 A5-kaarten + handleiding

Download de overzichtskaart van Veertig vragen voor verrijking JK.

Download drie voorbeeldkaarten van Veertig vragen voor verrijking JK.

Tijdschrift JSW
Recensie 'Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind' (Nr 8, 04/2024).

Talent
Recensie 'Veertig vragen voor verrijking Jonge Kind' (Jaargang 26, Nr 2, 05/2024)

To Top