Deze tool bevat honderd beeldkaarten, die ingezet kunnen worden om rekenen zichtbaar en betekenisvol te maken en zo te werken aan het stimuleren van gecijferdheid. Op elke beeldkaart staat een foto die associaties en gedachten oproept over rekenen in de wereld om ons heen. De kracht van deze tool ligt in het combineren van deze beelden met de omschreven denkactiviteiten. Hiermee is deze BEELD&BOX een verrijking voor het reken-wiskundeonderwijs. 

Werken met de beeldkaarten is aan te bevelen voor iedereen die interactie rondom betekenisvol rekenen belangrijk vindt en die zo wil investeren in wiskundige denkactiviteiten en functionele gecijferdheid.

Op elke beeldkaart staat een foto uit de wereld om ons heen. Met behulp van denkactiviteiten kan deze foto associaties en gedachten oproepen over reken-wiskunde in het dagelijks leven. De kracht van deze tool ligt in de vele toepassingsmogelijkheden. 

Je kunt de kaarten vrij gebruiken en inzetten in tal van rekenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan rekengesprekken voeren, associëren rondom rekensituaties en doelen en vanuit doelen op zoek gaan naar beelden. 

Daarnaast vind je in deze handleiding enkele denkactiviteiten die je op weg kunnen helpen bij het gebruik van de kaarten. Deze suggesties zijn bedoeld als eerste aanzet; je kunt ze uiteraard altijd aanpassen aan specifieke rekeninhouden, rekendoelen en werkvormen. 

 

Ook interessant: BEELD&BOX

De BEELD&BOX bevat honderd beeldkaarten die tijdens elk proces ingezet kunnen worden als metafoor voor een situatie, gevoel, behoefte of voorstel. De kaarten zijn vrij te gebruiken en in te zetten in tal van situaties. Daarnaast geven we in deze handleiding enkele spelsuggesties die je op weg kunnen helpen met het gebruik van de kaarten.

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 6090914923964
Uitvoering: speldoos, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 100 beeldkaarten + handleiding

Download twee denkactiviteiten uit BEELD&BOX Gecijferdheid.

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!
To Top