“De Kleutervriendelijke School is geschreven voor betrokkenen bij ons onderwijs aan kleuters; van leerkracht tot bestuurder in het primair onderwijs en van opleider tot adviseur gemeentelijk beleid. Professionals die weten wat er speelt, welke vragen en zorgen er zijn over de kwaliteit van het kleuteronderwijs en die zich daarin persoonlijk willen verdiepen.

Lezers worden aangesproken op hun nieuwsgierigheid en leergierigheid en worden uitgedaagd om zich een eigen oordeel te vormen. Dit boek is de ontbrekende schakel om samen een open, intense en goed onderbouwde discussie aan te gaan over de kwaliteit van ons onderwijs aan kleuters.”
- Job Christians, directeur Onderwijs Maak Je Samen en uitgever van DKVS.

Betsy van de Grift over dit boek: ‘Feitelijk bestaat het kleuteronderwijs in Nederland gewoon niet meer. Het heeft geen status, geen regels, geen eigen doelstellingen en er wordt nagenoeg geen onderzoek naar gedaan. Dat was misschien wel de grootste schok in mijn researchfase. Het aanbod dat we in de school aan kleuters doen, staat of valt met de leerkracht die er het beste van probeert te maken.’

In een vijftal breinboeken ging de auteur eerder op zoek naar de relatie tussen de breinontwikkeling van jonge kinderen en de voorzieningen die er voor hen zijn. Met De Kleutervriendelijke School kiest zij voor een gedegen en brede analyse van een groot aantal kwaliteitsaspecten van het onderwijs aan kleuters. Het is een expositie van vakkennis, theorie en veel wetenschap met bijdragen van zeer bij de materie betrokken gastauteurs. DKVS biedt antwoorden, maar roept ook nieuwe vragen op.

Betsy van de Grift
Betsy van de Grift heeft een pedagogische en bedrijfskundige achtergrond en werkt als adviseur en ondernemer voor kinderopvang en onderwijs.

Auteur(s): Betsy van de Grift
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-35-7
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2020
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 272

Vakblad Vroeg
"Rijk naslagwerk voor alle betrokkenen bij het kleuteronderwijs" (24/02/2021)

Praxis Bulletin
Leestip 'De Kleutervriendelijke School' (februari 2021)

Rinke Prooi
Opiniestuk "Een passende jas" (09/02/2021)

HJK
Recensie 'De staat van ons kleuteronderwijs' (27/01/2021)

wij-leren.nl
Recensie 'De Kleutervriendelijke School' (16/12/2020)

Lauk Woltring
Recensie 'De Kleutervriendelijke School' (09/12/2020)

To Top