Ontdek welke gedachten er allemaal door je hoofd kunnen gaan tijdens een spanningssituatie. 

Het RET kwartet is een uitstekende manier om hier met kinderen (en volwassenen) mee aan de slag te gaan. Het kwartet is zowel in een groep als bij één op één begeleiding te gebruiken. Ontdek en bespreek samen welke negatieve en positieve gedachten een rol kunnen spelen in een spanningssituatie. Denk hierbij aan een situatie rondom faalangst of negatief zelfbeeld, maar ook aan perfectionisme of dwangneuroses. 

Je leert welke gedachten je niet verder helpen en welke gedachten juist wel! Als je weet wat je gedachten zijn, weet je ook wat je er aan kunt veranderen. 

RET staat voor Rationeel Emotieve Therapie waarbij uitgegaan wordt van het feit dat niet een gebeurtenis zélf, maar juist de gedachten die je daarbij hebt, zorgen voor een negatief gevoel. Als je in staat bent deze niet helpende en heel vaak niet-ware gedachten te herkennen en onder de loep te nemen, kun je ze veranderen in helpende ware gedachten. Daarmee verandert vaak ook je gevoel.

Het RET-Kwartet is te gebruiken in een groep of individueel om te ontdekken en te bespreken welke negatieve en positieve gedachten een rol kunnen spelen in een spanningssituatie. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om situaties rondom faalangst en negatief zelfbeeld, maar ook om perfectionisme of dwangneuroses. In dit kwartet worden gedachten in diverse categorieën onderverdeeld. Bij elke gedachte vind je tevens een hulpvraag om deze gedachte verder te onderzoeken. Belangrijke vragen bij elke gedachten zijn steeds: ‘helpt deze gedachte me?’ en ‘is deze gedachte eigenlijk wel waar?’. Naast het gebruik als kwartetspel, waarbij elk kaartje besproken wordt voordat het wordt doorgegeven, zijn er ook diverse andere gebruiksmogelijkheden.


Doel 
Leren werken met Rationeel Emotieve Therapie. 
Herkennen van gedachten bij negatieve situaties. 
Leren gedachten te veranderen. 

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Auteur(s): Emile Heerkens
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 7442944286219
Uitvoering: A6-formaat doosje, kleur
Jaar van uitgave: 2012
Druk: 3e druk (2023)
Aantal pagina's: 50 kaartjes + handleiding

Download twee voorbeelden van kwartetten uit RET kwartet.

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top