Je bent de begeleider van een professionele leergemeenschap (PLG). Je hebt er het een en ander over gelezen en het lijkt je een goed idee om samen met collega’s onderzoekend en ontwerpend antwoorden te gaan vinden op vragen die leven in de school. Maar wat staat je nu te wachten? Waar loop je tegenaan? Waar moet je aan denken bij de voorbereiding van de bijeenkomsten?

In deze gids loodst Naomi Mertens – als ervaren PLG-begeleider – je langs de cruciale momenten in het PLG-proces. Het is een van de mooiste manieren om samen te werken met collega’s en er zelf nog wijzer van te worden ook.

Ton Bruining (leraar, onderzoeker, adviseur en begeleider) schreef in het voorwoord:

"Het  mooie  van  deze  begeleidingsgids  PLG  is  dat  Naomi  Mertens  erin  geslaagd  is  om op basis van haar rijke ervaring een handzame gids te maken, zonder dat het ergens plat wordt. Iedereen die voor de uitdaging staat om een leergemeenschap te begeleiden, kan ermee aan de slag – of je nu een ambitieuze leraar, een beginnend intern begeleider of een ervaren externe procesbegeleider bent.

Deze gids helpt je om bij het begeleiden van een professionele leergemeenschap goed  voorbereid  aan  de  start  te  verschijnen.  Maar  ook  om  het  met  elkaar  vol  te  houden, om te verdiepen en te oogsten. De gids is een wegwijzer die je stimuleert om te beginnen."

Ontwikkeld in samenwerking met Naomi Mertens (MijnLeergemeenschap).

Bestel 5 exemplaren en bespaar 20%! € 13,50 € 12,39 p.s.

Auteur(s): Naomi Mertens (MijnLeergemeenschap)
Tekeningen: Evita Panhuijzen
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-42-5
Uitvoering: hardcover, zwart-wit, ringband
Jaar van uitgave: 2021
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 80

Bekijk de inhoudsopgave van Mijn Leergemeenschap.

PO Management
Recensie 'Mijn Leergemeenschap' (2023)

To Top