‘Grej of the day’ is de populaire Zweedse methode om interessante kennis zo over te brengen dat leerlingen Wow! zeggen. Bedacht door oud-leraar en inspirational speaker Micael Hermansson.

Hoe werkt Grej of the day?

Je geeft de leerlingen een raadsel, ze worden nieuwsgierig, en de volgende dag geef je een korte microles. De leerlingen gaan naar huis met een enthousiast verhaal, in plaats van “niks bijzonders” geleerd te hebben op school.
Iedereen kan ermee werken, het past in elk lesprogramma en het is vooral leuk! Je kunt het elke dag doen, of een paar keer per week. Het is geschikt voor elk type onderwijs.

Materialen

De methode ‘Grej of the day’ bestaat uit een boek naar keuze, passend bij jouw doelgroep en/of interesse. Ook zijn er diverse posters, zoals de kaart van de Wereld, Europa, Nederland, België of een tijdbalk. Tevens is er per boek een set wandkaartjes. Kaartjes van elke grej om te plaatsen in tijd of plek op de betreffende poster. Daarnaast is er een werkboek ontwikkeld zodat leerlingen de grej kunnen verwerken.

Werkboek

De werkboekjes zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken bij de lesmethode ‘Grej of the day’. Het werkboek ondersteunt de leerling om de belangrijkste en meest interessante feitjes te kiezen. Ook is er ruimte om een tekening te maken. Onderaan is er ruimte voor de belangrijkste WOW!-feitjes. Op de wereldkaart kunnen leerlingen aangeven waar het onderwerp thuishoort.

Het werkboek (A5-formaat) bestaat uit 80 bladzijdes –geschikt voor 80 grej’s– en zit verpakt in een set van 5 stuks.

Gerelateerd bij deze uitgave

Dit werkboek kun je inzetten wanneer je gebruik maakt van (een van) de boeken.

 

Meer weten? Ga dan naar www.grejoftheday.nl.

 

Bedenker en auteur Grej of the day Micke Hermansson komt naar Nederland!

Op woensdag 10 april 2024 (14.30 - 20.00 uur) organiseert Onderwijs Maak Je Samen het OMJS congres: Kennis is cool! in Helmond. Niemand minder dan Micke Hermansson verzorgt een keynote en praktische kennissessie over het maken van een grej.

Meer info en/of aanmelden?

Auteur(s): Grej of the day
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 9789079336593
Uitvoering: schrift, A5-formaat
Jaar van uitgave: 2023
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 80

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top