‘Grej of the day’ is de populaire Zweedse methode om interessante kennis zo over te brengen dat leerlingen Wow! zeggen. Bedacht door oud-leraar en inspirational speaker Micael Hermansson.

Hoe werkt Grej of the day?

Je geeft de leerlingen een raadsel, ze worden nieuwsgierig, en de volgende dag geef je een korte microles. De leerlingen gaan naar huis met een enthousiast verhaal, in plaats van “niks bijzonders” geleerd te hebben op school.
Iedereen kan ermee werken, het past in elk lesprogramma en het is vooral leuk! Je kunt het elke dag doen, of een paar keer per week. Het is geschikt voor elk type onderwijs.

Materialen

De methode ‘Grej of the day’ bestaat uit een boek naar keuze, passend bij jouw doelgroep en/of interesse. Ook zijn er diverse posters, zoals de kaart van de Wereld, Europa, Nederland, België of een tijdbalk. Tevens is er per boek een set wandkaartjes. Kaartjes van elke grej om te plaatsen in tijd of plek op de betreffende poster. Daarnaast is er een werkboek ontwikkeld zodat leerlingen de grej kunnen verwerken.

Middenbouw - Bovenbouw

Dit boek bevat vijftig onderwerpen: over alledaagse dingen tot bijzondere fenomenen. Het gaat van ADHD tot Zeevonk en is qua inhoud gericht op de middenbouw en bovenbouw van de basisschool, voor leerlingen van 7 tot en met 13 jaar oud.

Hoe je een goede Grej geeft, wordt stap voor stap uitgelegd. Dit boek is dan ook geschikt voor wie voor het eerst met Grej of the day gaat werken. Voor de ervaren leerkracht is het een mooie uitbreiding van het bestaande materiaal.

Dit boek bevat vijftig microlessen. Met de code in het boek krijg je toegang tot de bijbehorende presentaties voor het digibord. Je kunt er direct mee aan de slag.

Meer weten? Ga dan naar www.grejoftheday.nl.

Auteur(s): Linda Mäki & Janneke de Wolf
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 9789079336562
Uitvoering: Hardcover, kleur
Jaar van uitgave: 2024
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 120

Bekijk de inhoudsopgave van 'Grej of the day - middenbouw - bovenbouw'

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top