‘Grej of the day’ is de populaire Zweedse methode om interessante kennis zo over te brengen dat leerlingen Wow! zeggen. Bedacht door oud-leraar en inspirational speaker Micael Hermansson.

Hoe werkt Grej of the day?

Je geeft de leerlingen een raadsel, ze worden nieuwsgierig, en de volgende dag geef je een korte microles. De leerlingen gaan naar huis met een enthousiast verhaal, in plaats van “niks bijzonders” geleerd te hebben op school.
Iedereen kan ermee werken, het past in elk lesprogramma en het is vooral leuk! Je kunt het elke dag doen, of een paar keer per week. Het is geschikt voor elk type onderwijs.

Materialen

De methode ‘Grej of the day’ bestaat uit een boek naar keuze, passend bij jouw doelgroep en/of interesse. Ook zijn er diverse posters, zoals de kaart van de Wereld, Europa, Nederland, België of een tijdbalk. Tevens is er per boek een set wandkaartjes. Kaartjes van elke grej om te plaatsen in tijd of plek op de betreffende poster. Daarnaast is er een werkboek ontwikkeld zodat leerlingen de grej kunnen verwerken.

Wandkaartjes

Bij de boeken en digitale presentaties van ‘Grej of the day’ kun je gebruik maken van wandkaartjes. Van elke grej uit het boek is een wandkaartje ontwikkeld. Je kunt ze ophangen aan de muur of bij de bijbehorende poster(s). Zo is het voor leerlingen inzichtelijk welke grej’s er besproken zijn. Ze zien waar het onderwerp thuishoort. Na een aantal lessen gaan ze verbanden zien, één van de mooie effecten van ‘Grej of the day’.

Gerelateerd bij deze uitgave

Bij deze wandkaartjes horen specifiek het boek 50 landen, de poster Wereld, poster Europa en de poster Tijdbalk.

 

Meer weten? Ga dan naar www.grejoftheday.nl.

 

Bedenker en auteur Grej of the day Micke Hermansson komt naar Nederland!

Op woensdag 10 april 2024 (14.30 - 20.00 uur) organiseert Onderwijs Maak Je Samen het OMJS congres: Kennis is cool! in Helmond. Niemand minder dan Micke Hermansson verzorgt een keynote en praktische kennissessie over het maken van een grej.

Meer info en/of aanmelden?

Auteur(s): Grej of the day
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 6090917371311
Uitvoering: 8,4 x 9 cm, kleur
Jaar van uitgave: 2023
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 50

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top