Voorgelezen worden en samen praten over boeken en verhalen zorgt voor een grotere woordenschat, is goed voor de algehele taalontwikkeling, de algemene ontwikkeling en heeft zeker ook een positieve invloed op de sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Boeken lezen is erg belangrijk, dat staat vast. Maar kinderen ontdekken boeken niet vanzelf. Die magische wereld die je voor jezelf kunt creëren als een boek gaat leven en je je fantasie kunt gebruiken, heeft nog niet elk kind ontdekt. Om leesplezier te ontwikkelen hebben kinderen voorbeeldgedrag nodig, moet je ze aan de hand meenemen, onderdompelen. Voorlezen dus!

Doel:
De ideeën van Boekie junior, oftewel de 20 opdrachtkaarten, geven jonge kinderen die op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of in groep 1-2 (of 3) zitten, de kans om boeken op verschillende manieren te bekijken, hun fantasie erop los te laten, het verhaal te doorleven, hun eigen kijk op het boek te presenteren en hierover in gesprek te gaan met anderen. Ze ervaren dat een verhaal niet afgelopen hoeft te zijn als het boek uit is, vormen een eigen mening over het boek en ontdekken dat anderen deze mening niet altijd delen! Door samen aan de slag te gaan met een boek of een verhaal, wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld.Boekie junior stimuleert de totale taalvaardigheid van kinderen door in de opdrachten bewust de verschillende taal- en leesdomeinen te integreren.

Alle opdrachten op de kaarten dagen kinderen op een motiverende manier uit om hun kennis en vaardigheden van de verschillende domeinen functioneel in te zetten. De opdrachten zijn bovendien divers en lokken denkkracht en creativiteit uit.

Inclusief handpop Boekie (à € 25,95)

Bij Boekie de boekenknabbelaar zit de handpop inbegrepen. Introduceer een van de opdrachtkaarten bij de kinderen. Je kunt dit samen met de pop Boekie doen, waardoor deze direct onderdeel van de groep wordt. Zet Boekie eventueel op een toegankelijke plek in de ruimte, bijvoorbeeld in de leeshoek of in de kring, zodat kinderen ook zelf met Boekie kunnen spelen.


 

Ook interessant: Boekie de boekenverslinder

Boekie de boekenverslinder bevat 45 activiteiten ter stimulering van boekpromotie en leesmotivatie.

Ook interessant: Nozie de nieuwsgierige

Nozie de nieuwsgierige bevat 40 ideeën die de nieuwsgierigheid stimuleren.

Ook interessant: Bizie de beweger

Bizie de beweger bevat 40 ideeën die de beweging stimuleren bij leerlingen van 4 t/m 12 jaar.

Redactie: Alette Schoenmaker, Barbara van der Linden, Ilse Meelker, Judy-Ann Dingemans
Uitgever: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 7442944291299
Uitvoering: doos + gelamineerde kaarten in fullcolor + handpop
Materiaal handpop: 100% polyester (handwassen mogelijk)
Jaar van uitgave: 2021
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 20 kaarten + 3 handleidingskaarten

Download drie voorbeeldkaarten van Boekie de boekenknabbelaar.

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top