VisieKit is een prikkelend en praktisch kaartspel om samen met je collega's uit de vakgroep of je teamleden te werken aan jullie visie op onderwijs. Doorloop verschillende fasen en denk na over de functie van jullie onderwijs, het leren van studenten of leerlingen en welke ontwerpprincipes hierbij passen. Zo formuleren jullie samen een sterke visie.

Doel

De VisieKit is een toolkit om jullie als team te helpen met het scherp krijgen van jullie visie op onderwijs en leren en op de ontwerpprincipes die daarbij passen.

Deze toolkit daagt jullie uit om in gesprek te gaan en scherpe keuzes te maken over belangrijke visie-aspecten, zoals als het doel van onderwijs, de rol van de docent, de belangrijkste ontwerpprincipes en de tijd en plaats van het leren. Het eindresultaat is een blauwdruk voor jullie visie, die handvatten geeft om de visie verder uit te werken. Daarnaast werken jullie spelenderwijs aan het creëren van een gemeenschappelijke taal.

Doelgroep

De VisieKit is gemaakt voor alle soorten onderwijs. Overal waar ‘student’ staat kan ook ‘leerling’ staan. Tot slot is de VisieKit speelbaar voor iederereen in of rondom het onderwijs.

Om de VisieKit te spelen heb je, naast de inhoud van de doos, het volgende nodig:
• Ongeveer 3 uur
• 3 tot 8 personen
• Een grote tafel (en stoelen)
• Het canvas, geprint op A3
• Post-its en pennen of potloden
• Een open blik: denk aan de toekomst en niet het heden

Meer informatie?

Meer informatie over de VisieKit vind je op www.visiekit.nl.

Uitgever: Uitgeverij OMJS i.s.m. Vernieuwenderwijs
Taal: Nederlands
EAN: 6090919417468
Uitvoering: A5-formaat doosje, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk

Je speelt dit spel met behulp van een canvas waar je de kaarten op kunt leggen. Download het canvas.

Tijdschrift Intern Begeleider
Recensie 'VisieKit' (11/2022)

To Top