Op welke manier kun je kennis over het brein gebruiken om een krachtig curriculum te ontwerpen? Hoe zorg je er middels de leerdoelen, toetsing en leeractiviteiten voor dat leerlingen en studenten komen tot diep leren?

Verrijk je onderwijs – leren door ontwerp met neurowetenschappen combineert de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen met het principe Leren door Ontwerp (LdO) – een praktisch framework dat ten grondslag ligt aan het ontwerpen van een curriculum volgens backward design (achterwaarts ontwerp) en dat in Nederland door honderden scholen en opleidingen wordt gebruikt.

In dit boek worden wetenschappelijke en onderwijskundige inzichten vertaald naar de praktijk, zodat je je kennis verrijkt én die kennis kunt inzetten om het curriculum binnen je school of opleiding te versterken.

Doelgroep

Dit boek is geschreven in de context van het voortgezet onderwijs, maar de inzichten zijn net zo toepasbaar – en worden ook ruim toegepast – in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo).

Auteurs

Het oorspronkelijke boek is geschreven door pedagoog Jay McTighe, een van de grondleggers van backward design, en Judy Willis, een bekend neurowetenschapper. Het is vertaald naar de context van het Nederlandse onderwijs door Michiel Lucassen en Wessel Peeters van Vernieuwenderwijs.

Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. Eerder ontwikkelden we in samenwerking met elkaar ook de CurriculumKit, CurriculumKit HO, Curriculumontwerp in een notendop en de VisieKit.

Uitgegeven in samenwerking met

Podcast

Beluister de podcast waar we in gesprek zijn met de auteur(s) van deze titel.

Auteur(s): Jay McTighe & Judy Willis M.D.
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS i.s.m. Vernieuwenderwijs
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-45-6
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 180

Download de inhoudsopgave van 'Verrijk je onderwijs'.

TIB - Tijdschrift Intern Begeleiden
Recensie 'Verrijk je onderwijs' (Nr 1, jaargang 14, 02/2024).

To Top