CurriculumKit is een leuk en praktisch kaartspel om samen met je team of opleiding een deel van het curriculum te (her)ontwerpen. Kom tot nieuwe inzichten en bouw met thema’s als formatief handelen, leerstrategieën, flexibilisering, blended learning en activerende didactiek aan een krachtig, eigentijds curriculum, bestaande uit heldere leeruitkomsten, een ontwikkelingsgericht toetsprogramma en effectieve lessen.

Spelverloop

Met het team doorloop je in ongeveer 2.5 uur verschillende stappen, waarbij je samen vaststelt: wat leerlingen gaan leren, hoe ze dat gaan leren, hoe ze dat zichtbaar gaan maken en hoe ze feedback krijgen (en worden beoordeeld). Dit wordt gedaan middels een duidelijke structuur en een breed aantal suggesties.

Canvas

Je speelt dit spel met behulp van een canvas waar je de kaarten op kunt leggen. Op dat canvas leggen jullie je keuzes vast. Download het canvas. 

Doelgroep

De toolkit is gemaakt voor docenten in het MBO en hoger onderwijs (HO). Ben je docent in het primair-, voortgezet- en/of middelbaar beroepsonderwijs? Bekijk dan de eerder uitgegeven CurriculumKit

Inhoud (140 kaarten)

1 Voorbereiding
4 Start van het spel
9 Fasen in het spel
26 Geleerde zichtbaar maken
13 Informatiebronnen
12 Beoordelen
32 Emotie
30 Werkvormen
5 Focuspunten
8 Reflectievragen

Ondersteuning?

De makers van de CurriculumKit bieden uiteraard ook ondersteuning. Naast dat je de CurriculumKit zelfstandig kunt spelen, organiseren ze bijeenkomsten waar je het spel kunt leren spelen en is het mogelijk om één van hen het team te laten begeleiden bij het (her)ontwerpen.

Meer informatie?

Meer informatie over de CurriculumKit vind je op www.curriculumkit.nl.

Auteurs: Wessel Peeters, Michiel Lucassen, Ilona Wevers, Reinier Geurts
Uitgever: Uitgeverij OMJS i.s.m. Vernieuwenderwijs
Taal: Nederlands
EAN: 6090945444421 
Uitvoering: A5-formaat doosje, kleur
Jaar van uitgave: 2021
Druk: 1e druk
Aantal pagina's: 140 kaarten

Je speelt dit spel met behulp van een canvas waar je de kaarten op kunt leggen. Op dat canvas leggen jullie je keuzes vast. Download het canvas.

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top