We vergeten altijd wel iets. En daar heeft iedereen inmiddels wel een eigen weg in gevonden. We werken met een to-do-lijstje, memoblok of notitieboek om even snel je aantekening te noteren. Toch zien we dat leerlingen vaak geen ‘algemeen’ notitieboek hebben.

‘Mijn Krabbels’ is een notitieboek, speciaal ontwikkeld voor de leerling. Het kan gevuld worden met alles wat de leerling…

• belangrijk vindt om op te schrijven;
• wil tekenen, schetsen of duidelijk wil maken met een plaatje;
• graag wil onthouden of gewoon nooit meer wil vergeten. 

Uit onderzoek blijkt dat je moet blijven herhalen voordat de informatie uiteindelijk beklijft. Welke informatie dat is, is per persoon anders.

Samenvatten en noteren
Samenvatten en notities maken zijn twee belangrijke vaardigheden om te ontwikkelen. Ze kunnen helpen bij het herkennen en begrijpen van alles wat er wordt leert. Notities maken stimuleert het beter onthouden van de kennis en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling. Het geeft een leidraad voor het onthouden van de informatie, maar helpt ook bij de verwerking van de kennis. Door na te moeten denken over wat belangrijk is en hoe je dat moet organiseren, zal een leerling veel efficiënter leren. 

‘Mijn krabbels’ in de groep
Laat het volledig aan de leerling óf ga structureel met je groep aan de slag met het notitieboek. Laat leerlingen hun ezelsbruggetjes, moeilijk te onthouden regels of vaak-terugkerende informatie noteren. Neem ‘Mijn Krabbels’ erbij wanneer je instructie geeft en laat leerlingen tussentijds terugkijken op de informatie die ze hebben verwerkt.

Portfolio
Na verloop van tijd is het notitieboek vol. Direct een waardevol naslagwerk voor de leerling, vol met aantekeningen, lijstjes, ezelsbruggetjes en samenvattingen. Dus ook goed te gebruiken om de ontwikkeling van de leerling uiteindelijk in beeld te brengen

Krabbels zijn voor anderen vaak maar wat strepen op papier, maar voor de leerling krijgt ‘Mijn Krabbels’ betekenis!

Bestel 5 exemplaren en bespaar 50%! € 4,00 € 3,67 p.s.
Bestel 10 exemplaren en bespaar 56%! € 3,50 € 3,21 p.s.
Bestel 20 exemplaren en bespaar 63%! € 3,00 € 2,75 p.s.
Bestel 50 exemplaren en bespaar 69%! € 2,50 € 2,29 p.s.

Auteur(s): de leerling
Uitgever: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
EAN: 7442944290285
Uitvoering: paperback
Jaar van uitgave: 2019
Druk: 2e druk (2020)
Formaat: A5
Kleur: zwart/wit
Aantal pagina's: 84

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top