Hoe zorg je voor een goede afstemming tussen leerdoelen, toetsing en leeractiviteiten? Wat zijn kenmerken van een krachtig curriculum? En hoe kun je dit ontwerpen?

In het boek Curriculumontwerp in een notendop gaan we aan de hand van onderwijskundige literatuur en praktijkvoorbeelden stap voor stap in op het ontwerpen van een krachtig curriculum. Hierbij gaan we eerst in op wat een curriculum is en hoe je het kan ontwerpen. Vervolgens gaan we middels praktijkvoorbeelden stap voor stap in op het ontwerpproces, met elementen als leerdoelen (leeruitkomsten), toetsing, rubrics, formatief handelen en leeractiviteiten.

Het boek is geschreven voor docenten, teacher leaders, onderwijskundigen en andere onderwijsexperts die zich willen verdiepen in curriculumontwerp. Het is zo geschreven dat het geschikt is voor alle soorten onderwijs: van het primair onderwijs tot en met het hoger onderwijs.

Over de Notendop-serie

Elke school heeft de opdracht zich continu te ontwikkelen en te verbeteren. Daarvoor is het van belang dat een school vanuit haar visie de actuele onderwijsthema’s blijft verkennen. Met de Notendop-serie brengt Onderwijs Maak Je Samen een reeks beknopte uitgaven rondom deze thema’s uit. Het doel van deze uitgaven is om professionals in het onderwijs een kader te bieden waarmee de school een eigen definitie en visie kan vormen en binnen de eigen schoolorganisatie ontwikkeling in gang kan zetten.

Geschreven door auteurs: Wessel Peeters, Michiel Lucassen, Ilona Wevers, Reinier Geurts, van Vernieuwenderwijs.

Logo_Vernieuwenderwijs

Auteur(s): Wessel Peeters, Michiel Lucassen, Ilona Wevers, Reinier Geurts (Vernieuwenderwijs)
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-41-8
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2021
Druk: 2e druk (2022)
Aantal pagina's: 100

Download de inhoudsopgave van 'Curriculumontwerp in een notendop'.

Er is geen informatie voor dit product beschikbaar.
To Top