Breng nieuwe energie in trainingen of werksessies en stimuleer bewustzijn, openheid, samenwerking en communicatie met '5 minuten ontregelen'.

Inhoud

'5 minuten ontregelen' is een speldoos met 40 werkvormen. Het uitgangspunt is dat verstoring geen obstakel hoeft te zijn, maar juist een krachtig instrument kan zijn voor ontwikkeling en verandering. Door bestaande structuren tijdelijk los te laten, krijgen teams de kans om op een creatieve en effectieve manier nieuwe perspectieven te ontdekken en samen verder te groeien.

Doel

Het doel van deze set werkvormkaarten is om groepen mee te nemen buiten hun comfortzone en hen via de weg van de schaamte voorbij, bestaande patronen te laten doorbreken en nieuwe energie te creëren. Deze werkvormen zijn ontworpen om bewustzijn, openheid, samenwerking en communicatie te stimuleren, waardoor groepen kunnen leren vanuit ervaring.

Doelgroep

De 40 werkvormkaarten zijn ideaal voor teamleiders, procesbegeleiders en trainers die snel en effectief de dynamiek in hun groep willen openbreken om daarmee patronen bloot te kunnen leggen.

In 5 minuten?

De werkvormen kunnen binnen vijf minuten geselecteerd en in 5 tot 10 minuten uitgevoerd worden, waardoor ze perfect zijn voor korte interventies in trainingen, vergaderingen of werksessies.

5 minutenreeks

De 5 minutenreeks (ooit gestart in samenwerking met Bazalt Groep) biedt telkens 40 werkvormen aan in een bepaald thema of onderwerp. Sommige varianten zijn geschikt voor de leerling (in de klas), andere voor je collega's (in het team). Met deze handige kaarten krijg je in 5 a 10 minuten een passende werkvom die je direct kunt inzetten. Bekijk alle 5 minuten spellen.

Trefwoorden

#5minuten #5minutenreeks #ontregelen #patronen #team #teamontwikkeling #samenwerken #communicatie #energizer

Uitgever: Uitgeverij OMJS
Auteurs: Paul de Bruin & Wim van Santvoort
Taal: Nederlands
EAN: 6090915672632
Uitvoering: Speldoosje A6
Jaar van uitgave: 2024
Druk: 1e druk
Aantal kaarten: 42 kaarten

Download drie voorbeeldkaarten uit 5 minuten ontregelen.

Tijdschrijft Werken aan inclusie
Recensie 'Helpende verstoring' (januari 2025)

To Top